Bruschetta s tuňákem, bazalkovým pestem a rajčatovou salsou

Moje hodnocení
11x

Bruscetta je italskou obdobou našich chlebíčků. S tím rozdílem, že základem jsou dokřupava opečené plátky z bílého chleba. Nejtradičnější jsou bruschetty s rajčaty a česnekem, ale můžete vsadit i na mnohem rafinovanější chuťovky. Třeba tyto chlebíky s tuňákem, pestem a salsou z čerstvých i sušených rajčat.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Jednotlivé plátky ciabatty pokapejte olivovým olejem a opečte na předem zahřáté pánvi z obou stran dozlatova.
  2. Rajčata rozřízněte na čtvrtiny a odřízněte jádřinec. Poté nakrájejte na menší kostičky.
  3. Česnek nakrájejte společně se sušenými rajčaty a červenou cibulí najemno. Takto připravený základ na bruschettu orestujte na předem zahřáté pánvi.
  4. Přidejte citronového tuňáka, nakrájená rajská jablka na kostičky a květy kapar. Celou směs důkladně promíchejte.
  5. Opečenou ciabattu potřete bazalkovým pestem a postupně na jednotlivé plátky vrstvěte předem připravenou směs s tuňákem.

PRIMA TIP: Před konzumací bruschettu dozdobte lístky bazalky a pokapejte olivovým olejem. Pokud neseženete tuňáka s citronem a pepřem, použijte tuňáka v olivovém oleji a dochuťte směs čerstvou citronovou šťávou a čerstvě namletým pepřem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Rio Mare


Přečtěte si také

Recepty