Suroviny
- vlašské ořechy 75 g
- římský salát (nakrájený na proužky) 1 malá hlávka
- krevety (uvařené a vyloupané královské) 200 g
- řapíkatý celer (nakrájený na plátky) 4 vnitřní řapíky
- jablka (např. Granny Smith, nakrájené na 1cm kousky) 1 ks
- hroznové víno (kuličky, bílého, rozpůlené) 100 g
Zálivka
- řecký jogurt 100 g
- dijonská hořčice 1,5 lžičky
- jablečný ocet 1 lžička
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Začněte zálivkou: v malé misce prošlehejte všechny suroviny, ochutnejte a dolaďte podle chuti; pokud je třeba, přilijte o trošku více citronové šťávy.
- V pánvi na středním ohni nasucho opečte vlašské ořechy dozlatova, trvá to 2–3 minuty.
- Do velké salátové mísy dejte natrhané salátové listy, krevety, řapíkatý celer, jablko a hroznové víno. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Ochutnejte a před podáváním případně ještě dosolte a dopepřete.
Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye Zdroj: Moje dokonalá fit jídla