Suroviny
- telecí kýta
- tuňák 1 konzerva
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer 1 ks
- cibule 1 ks
- kapary
- vývar
- citronová šťáva
- majonéza
- tymián
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
- Zeleninu nakrájejte, hoďte do kastrůlku, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Kýtu očistěte, osolte, opepřete a posypte čerstvým tymiánem. Pak maso zabalte do potravinové fólie a vložte do vývaru se zeleninou. Nechte povařit 30 - 40 minut.
- Uvařené maso nechte zchladit a vývar přeceďte.
- Teď si připravte omáčku: k tuňákovi přidejte sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujte, přidejte kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili. Znovu promixujte.
- Telecí nakrájejte na drobné plátky a zalijte omáčkou z tuňáka. Ozdobte kapary a zeleninou z vývaru.
Vitello tonnato 2 Zdroj: Vlado Kníž