Ursula Ferrigno

Vepřové plátky pěti vůní

Moje hodnocení
4x

Bez limetové kůry a šťávy by toto vepřové bylo poměrně fádním výtvorem. Ujistěte se, že použijete bio limetu, aby byla chuť co nejvýraznější. Přípravu tohoto barevného a chutného pokrmu si určitě užijete.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Na připravený plech s pečicím papírem rozprostřete šalotku, česnek, hrušky, zázvor, cukr, tamari a směs koření pěti vůní, pokapejte 2 lžícemi oleje a vše dobře promíchejte. Pečte v předehřáté troubě 20 minut nebo dokud hrušky nezměknou. Nakonec přimíchejte limetovou šťávu.
  3. Mezitím potřete vepřové maso 2 lžičkami oleje, limetovou kůrou a obalte je v sezamových semínkách. V keramickém hrnci rozehřejte zbývající olej a rovnoměrně maso osmažte ze všech stran, aby krásně zhnědlo. Hrnec poté přendejte do trouby a pečte 15 minut nebo dokud nebude maso řádně propečené. Pak jej přikryjte alobalem a nechejte 5 minut odpočívat.
  4. Hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu a fazolky uvařte doměkka. Okořeněné vepřové maso nakrájejte na plátky a podávejte spolu s hruškovou směsí a fazolkami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ursula Ferrigno

Knihy Omega Ursula Ferrigno

Podtitulek 75 chutných způsobů, jak si užít vaření z citrusů napovídá, jak dokážou tyhle plody oživit a ozvláštnit mořské plody, těstoviny a samozřejmě dezerty. Ano, všichni je známe, ale často si jejich skvělou šťávu vymačkáváme jen do čaje. Velká škoda. Autorka vtipně využívá rozdílů v chuti a vůni příbuzných plodů a páruje je s dalšími surovinami přesně tak, jak je potřeba, v celé řadě zajímavých receptů. S těmihle svěžími nápady získá vaše vaření opravdu šťávu, plus se toho o těchto plodech leccos dovíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty