Zdeněk Pohlreich

Vepřová kotleta s fazolkami podle Šéfa

Moje hodnocení
9x

V pátém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich vepřovou kotletu s kostí, kterou doplnil blanšírovanými zelenými fazolkami se slaninou. Rychlé jídlo, které se hodí jako rychlá večeře i slavnostní oběd.

1 porce
30 minut

Fazolky

Postup přípravy

  1. Odřízněte hřbetní část kosti u kotlet a sádlo nařežte nožem na mřížku. Z obou stran maso opepřete a osolte. Pak ho potřete trochou sójové omáčky a posypte mletým chilli. Kotlety zprudka opečte ze všech stran na pánvi s rozpáleným olejem. Přihoďte k masu dva stroužky česneku a snítku čerstvého tymiánu. Opečené kotlety přendejte do čisté pánve, přelijte je výpekem a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Chvíli před dopečením potřete maso marinádou ze lžíce medu, sójové omáčky a špetky chilli.
  2. Zeleným fazolkám odřízněte špičky a konce a vložte je na chvíli do vroucí osolené vody. Ihned po vyndání z horké vody je vložte do misky se studenou vodou a ledem. Rychle zeleninu zchlaďte a vyndejte.
  3. Slaninu nakrájejte na kousky a opečte ji na pánvi. Přidejte nakrájené dva stroužky česneku a jakmile se rozvoní, přidejte lžíci másla. Fazolky nasekejte na větší kousky, okořeňte solí a pepřem a nechte prohřát se slaninou. Na závěr přílohu podlijte trochou vody, abyste z pánve získali chuť výpeku ze slaniny.
  4. Vyndejte maso z trouby a nechte ho chvíli odpočinout. Výpek z trouby nalijte do pánve, kde jste prvně opékali maso. Provařte, slijte sádlo a na pánev nalijte trochu vody. Zakápněte limetovou šťávou a na závěr v omáčce rozpusťte kus másla.
  5. Kotletu posaďte na fazolky se slaninou, polijte šťávou a můžete podávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty