Velikonoční medové perníčky ze špaldové mouky

Moje hodnocení
16x

Perníčky jsou spjaté především s vánočními svátky, ale patří i mezi oblíbené pochutiny během Velikonoc. Pro tuto příležitost se hodí těsto na perníčky, které nepotřebují rozležet a jsou ihned měkké. Pak už stačí jen správné tvary vykrajovátek a trpělivost na zdobení. Veselé perníčky ocení i malí koledníci!

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci na mírném ohni smíchejte cukr, med, máslo a vejce a šlehejte do pěny. Poté přidejte perníkové koření, kakao a jedlou sodu a šlehejte do zhoustnutí.
  2. Horkou hmotu vlijte do mouky a uhněťte v husté těsto. Nechte odležet v chladu do druhého dne.
  3. Druhý den vyválejte plát a z něj vykrajujte různé tvary. Pečte cca 7–8 minut při 200 °C.

PRIMA TIP: Perníčky zdobte bílkovou polevou, ale nebojte se ani barev, na velikonočních perníčcích se můžete kreativně vyřádit.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pernerka


Přečtěte si také

Recepty