Coolinářka

Valentýnská bábovka s ruby čokoládovou polevou

Moje hodnocení
5x

Bábovka, tak oblíbený moučník, který se nikomu snad nepřejí. Tak co ho zkusit tentokrát trochu vylepšit a upéct ho své drahé polovičce jako dárek k valentýnskému večeru? Skvělý nápad, že? Základem úspěchu je v tomto případě luxusní ruby čokoláda.

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Všechny suroviny používejte v pokojové teplotě.
  2. V jedné míse smíchejte sypké suroviny – prosátou hladkou mouku, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  3. V druhé míse mixérem vyšlehejte krupicový cukr, olej, vejce a mléko. Pak do této směsi jemně lžící nebo vařečkou zamíchejte zakysanou smetanu.
  4. Nyní opět s pomocí ručního šlehače postupně na několikrát krátce zašlehejte sypkou směs do tekuté. Do vzniklého těsta nakonec zamíchejte čokoládové pecky.
  5. Těsto nalijte do bábovkové formy, kterou předem vymažte máslem a vysypte moukou (případně použijte silikonovou formu).
  6. Pečte při 180 °C asi 40 minut.
  7. Po pečení vyklopte bábovku na drátěnou mřížku a nechte ji vychladnout.
  8. Na zdobení si během cca 40 sekund rozpusťte v misce asi 120 g ruby čokoládové polevy.
  9. Tou ozdobte zchladlou bábovku a do ještě nezaschlé polevy přidejte cukrová srdíčky a nakonec jedlý perleťový prach.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty