Iveta Fabešová

Třešňové clafoutis neboli francouzská bublanina podle Ivety Fabešové

Moje hodnocení
10x

Francouzská verze bublaniny obsahuje méně mouky, a tím pádem je po upečení velmi vláčná. Přispívá k tomu i mandlová mouka a drcené mandle místo mouky na vysypání formy. Třešně můžete zaměnit za višně, případně meruňky, borůvky, špendlíky či blumy. Dezert podávejte vlahý nebo vychladlý, ale krátce po upečení, další dny provlhne od ovoce.

1 porce
60 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vejce prošlehejte zlehka s cukrem a solí. Zašlehejte crème fraîche a promíchejte s oběma moukami.
  2. Troubu předehřejte na 165 °C. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte cukrem nebo mandlemi.
  3. Těsto rozetřete do formy zhruba 2 cm pod okraj. Posypte třešněmi a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut dozlatova. Vytáhněte a nechte zchladnout.

PRIMA TIP: Clafoutis můžete péct také s korpusem z křehkého těsta. Bude se lépe krájet, servírovat a také mít větší kontrast v texturách.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Iveta Fabešová

Vše sladké Iveta Fabešová

Touha naučit Češky a Čechy oceňovat francouzské dezerty vedla Ivetu Fabešovou k účasti v pořadu Na nože. A i když tehdy nevyhrála, ujasnila si, že francouzská cukrařina ji naplňuje víc než developerské projekty a kancelář vyměnila za vlastní cukrárnu. Nakonec jich vybudovala celou síť a své zkušenosti, životní příběh a především vyzkoušené recepty sepsala do vizuálně okouzlující publikace Vše sladké. Podrobný postup a na gram přesně navážené suroviny vás dovedou k výsledku stejnému jako na fotce. Iveta představuje svoji kolekci sušenek, rolád, dezertů k odpolední kávě, cukrářských skvostů v podobě věnečků, ale i drobného mlsání pro děti a úchvatných dortů tak lákavě, že nebudete vědět, co si upéct dřív.

Vydalo nakladatelství Sevruga, www.pohlreichshop.cz


Přečtěte si také

Recepty