Suroviny
- špagety (nebo linguine) 1 balení (500 g)
- cherry rajčata (nejlépe různobarevná, větší podélně rozkrojená) 250 g
- bílá cibule (nakrájená na tenké kroužky) 1 ks
- česnek (nakrájený na tenké plátky) 4 stroužky
- bazalka (čerstvá ) 2 snítky + další lístky k podávání
- extra virgin olivový olej 2 lžíce + k podávání
- chilli (vločky) 1/2 lžičky
- voda 1 litr
- strouhaný parmazán (k podávání)
- černý pepř (hrubě mletý nebo drcený ) 1/4 lžičky
- sůl 2 lžičky
Postup přípravy
- Do velké pánve s vyššími rovnými stěnami nebo plochého kastrolu rozmístěte těstoviny a všechny další přísady. Zalijte vodou a uveďte do varu.
- Zprudka vařte za promíchávání a prohazování kleštěmi 9 minut, až se voda téměř odvaří a těstoviny budou al dente.
- Kleštěmi rozdělte na talíře, podle chuti ještě osolte a opepřete, navrch natrhejte pár lístků bazalky, zakapejte olivovým olejem a postrouhejte parmazánem.
Těstoviny s omáčkou z jedné pánve podle Marthy Stewart 2 Zdroj: Marek Kučera