Kateřina Saint Germain

Těstovinový salát s olivami, fazolemi a sýrem feta podle My Cooking Diary

Moje hodnocení
13x

Nejoblíbenější večírkové jídlo, občerstvení na piknik, večeře po práci i rychlý oběd (i s sebou). Těstovinový salát je zkrátka univerzální záchrana v téměř jakékoliv situaci. Zálivka z pesta ho řadí mezi elegantní rychlovky. Díky ní zelenina nepustí tolik tekutiny, takže salát zůstává v perfektní kondici i po odležení.

4 porce
30 minut

Salát

Pesto

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě akorát na skus, tzv. al dente. Slijte je, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
  2. Mezitím připravte pesto. Do mixéru dejte sušená rajčata včetně oleje, parmazán, bazalku, ořechy, sůl a pepř. Česnek oloupejte a přidejte k rajčatům. Rozmixujte vše dohladka. Podle potřeby přilijte olej. Pesto vmíchejte do těstovin.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Olivy nakrájejte na plátky. Fazole slijte a přisypte i s cibulí a olivami k těstovinám. Promíchejte a rozdrobte navrch sýr feta. Posypte lístky bazalky a zlehka promíchejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Saint Germain

My Cooking Diary Kateřina Saint Germain

Když se Kateřina Lustigová alias Kačí odstěhovala v 19 letech od rodičů se svým přítelem Adamem do vlastní domácnosti, začala se učit vařit a své pokusy a pokroky dokumentovala na Facebooku. Postupem doby přidala blog My Cooking Diary a nejoblíbenější recepty shrnula ve své první stejnojmenné kuchařce. Navazuje na ní svou druhou knihou, ve které představuje stovku vyzkoušených a jednoduchých receptů na každý den, od snídaně po večeři. Převládají jídla vegetariánská, ale na své si přijdou i milovníci masa a tradiční české kuchyně, i když inspirace ze zahraničních cest se do mnoha z nich také vloudila.

www.mycookingdiary.cz


Přečtěte si také

Recepty