Staňte se našimi fanoušky na:

*Žemlovka*

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V mléce rozšleháme 2 vejce s vanilkovým cukrem a na chvíli do něj namočíme chleba. Do vymazaného pekáčku dáme jednu vrstvu namočeného chleba. Tvaroh smícháme se dvěma vejci, cukrem, rozinkami a vanilkovým cukrem. Směs rozetřeme jako druhou vrstvu na chleba. Na tvaroh rozložíme na plátky nakrájená jablka a posypeme oříšky. Přidáme vrchní vrstvu máčeného chleba. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme 40 minut na 160°C. Pak sundáme alobal a na 180°C necháme dalších 15-20 minut dopéct kůrku. Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |4. června 2016
Maminka dělala žemlovku ze sladkých rohlíků nebo makových uzlů. Odpovědět
Bobina |2. listopadu 2014
dobrá žemlovka je také z vánočky Odpovědět
Dědeček Hříbeček |20. řijna 2014
Z toastového chleba jsme žemlovku ještě nedělali, jen z veky. Určitě uděláme :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!