Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninový nákyp se sýrem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechnu zeleninu nejprve důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi postupně rozehřejeme 60 ml oleje a jednotlivé druhy zeleniny na něm odděleně asi 5 minut opékáme. Tymián opláchneme, vodu setřeme a lístky otrháme. Asi tři čtvrtiny tymiánu smícháme se zbývajícím olejem. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Zapékací nádobu pečlivě vymažeme tukem a pak do ní střídavě po vrstvách skládáme zeleninu a plátky kozího sýra. Na svrchní vrstvu pak rozdělíme olej s tymiánem. Takto připravený nákyp pečeme v troubě asi 15 minut. Hotový pokrm podáváme posypaný tymiánem. Jako příloha se k nákypu hodí čerstvá bageta nebo housky či rohlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!