Staňte se našimi fanoušky na:

Zelný koláč se slaninou

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto rozmrazíme a na vále posypaném moukou rozválíme na placku větší než průměr formy. Kysané zelí podusíme každé zvlášť na červeném víně asi 15 minut. Ochutíme je cukrem, solí a pepřem. Pak zelí scedíme a necháme okapat. Plátky slaniny překrájíme na poloviny, cibuli nakrájíme na kolečka. Cibuli se slaninou krátce orestujeme na oleji a promícháme. Formu pokropíme studenou vodou a vyložíme listovým těstem až k horním okrajům. Troubu předehřejeme na 175°C. Do formy střídavě rozdělíme bílé a červené zelí, posypeme orestovanou slaninou s cibulí a kmínem. Eidam nastrouháme nahrubo, vejce rozšleháme spolu se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Směsí pak zalijeme zelí, vložíme do trouby a pečeme zvolna asi 40 minut. Koláč podáváme teplý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie10 |18. července 2013
hezké Odpovědět
i |17. července 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!