Staňte se našimi fanoušky na:

Žebro po Benecku

Autor receptu: zimolka (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Z jemně strouhaných brambor, mléka, mouky, česneku, koření a vajec připravíme těsto stejné jako na bramboráky, pouze přidáme jedno vejce navíc.Z vepřové pečeně odsekneme obratlovou kost, ukrojíme žebírka a lehce naklepeme. Nasekneme okrajové blány, aby se maso při pečení nekroutilo. Osolíme a po obou stranách opečeme na tuku.Opečená žebírka obalíme v těstíčku z brambor, do kterého jsme před použitím vmíchali strouhaný pivní sýr, a smažíme v rozpáleném sádle do zlatova. Podáváme např.s kyselou okurkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!