Super recept, kdy gnocchi nemusíte vařit zvlášť, protože je tam vsypete rovnou z pytlíku a dáte víc omáčky - a uvaří se prostě během zapékání.
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Vymažte pekáček zhruba o rozměrech 16 x 26 cm. Vsypte do něj gnocchi a posypte rozdrobeným modrým sýrem. V rendlíku na másle opékejte cibuli, salám a česnek asi 5 minut. Zalijte vývarem a smetanou a přiveďte k varu. Přidejte špenát a zahřívejte ještě minut, jen aby zavadl. Podle chuti osolte a opepřete. Zalijte směs v pekáčku tak, aby byly gnocchi pěkně potopené – během pečení se udělají, aniž byste je museli předtím předvářet ve vodě. Posypte mozzarellou a pečte 15 minut dozlatova. Vyjměte a nechte 5 minut odpočívat, než budete podávat.