Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřový bačův plněný řízek

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Bůček nakrájíme na plátky, které naklepeme. Potom je z obou stran osolíme, opepříme a necháme odležet.Mezitím na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, zelené fazolky, osolíme a krátce orestujeme. Vejce rozšleháme ve smetaně, přidáme nastrouhaný brambor a směsí zalijeme osmahnutou zeleninu.Mícháme , dokud se zálivka nesrazí. Pak odstavíme z ohně a vmícháme sýr nakrájený na kostičky.Touto směsí plníme připravené plátky masa, které spíchneme párátkem nebo jehlicí. Nakonec maso obalíme v mouce a opékáme po obou stranách na rozpáleném oleji.Když je maso dozlatova osmažené, vložíme do pekáčku do trouby a asi 30 minut zapékáme. Po celou dobu podléváme výpečkem. Vhodnou přílohou je zapečená bramborová kaše. Z 1 kg brambor připravíme klasickou kaši.Vložíme ji do vymaštěné misky, posypeme sýrem, poklademe máslem a zapečeme dohněda.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!