Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové v ořechové krustě

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 500 g rajčat
  • 800 g vepřového karé (pečeně bez kosti)
  • 100 g vlašských ořechů (nasekaných)
  • 200 g zakysané smetany
  • 500 g zelených fazolek (mražených)
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 lžíce petrželky (sekané)

Pracovní postup:

V misce rozmíchejte zakysanou smetanu s hořčicí a 2 lžícemi petrželky. Směs dle chuti osolte a opepřete. Omyté a osušené maso dejte do smetanové marinády, ze všech stran obalte a chvíli nechte ve směsi proležet. Pak je obalte v nasekaných ořeších a dejte do pekáčku, trochu podlijte vodou. Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180°C a maso pečteasi 50 minut. Během pečení maso přelévejte výpekem, případně podlévejte horkou vodou. Upečené maso vyndejte z pekáčku a uchovejte v teple. Výpek přelijte do větší pánve, přidejte na kousky pokrájená rajčata, fazolky a zeleninu krátce poduste. Nakonec osolte, opepřete a vmíchejte do ní zbytek petrželky. Příloha: podušená zelenina, vařené nebo opečené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
psalena|1. května 2014
Vypadá nádherně.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!