Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová roláda na rožni

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou plec rozkrojíme na plát, rozklepeme, mírně osolíme, tence potřeme sardelovou pastou nebo hořčicí, posypeme směsí na kostičky nakrájeného uzeného masa, sýra, vajec a okurek a pevně stočíme v roládu. Ovineme ji silnou nití, vsuneme do ní rožeň tak, aby byla dobře vyvážená a roládu na něj upevníme háčky, aby se točila současně s rožněm. Potřeme jí olejem a osolíme. Grilujeme jí za stálého otáčení, až změkne (1 hodinu). Při grilování ji potíráme olejem. Měkkou roládu sejmeme z vidlic, necháme stát 5 minut, pak rožeň vyjmeme, odstraníme nitě a roládu nakrájíme na porce. Podáváme s různě upravenými brambory a se zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!