Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová roláda na pivě

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plát masa zakryjeme mikrotenovou fólií a rozklepeme. Osolíme, opepříme, lehce posypeme tymiánem a potřeme hořčicí. Na střed položíme klobásy a plát srolujeme do rolády, kterou nakonec obalíme plátky slaniny a svážeme provázkem. Roládu vložíme do pekáčku s nahrubo nakrájenou cibulí, podlijeme 1 dl vývaru z bujonu a 1 dl piva. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 90 minut. Během pečení kontrolujeme a podléváme vývarem. Sejmeme alobal, zvýšíme teplotu na 170°C a dopékáme ještě 30 minut. Roládu vyjmeme, šťávu slijeme do kastrolu a dle potřeby dolijeme vývarem. Přivedeme k varu a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Ještě alespoň 10 minut povaříme. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |28. února 2014
dobrá kombinace Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!