Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pečeně v sáčku

Autor receptu: kojaníček (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso omyjeme a vložíme do pečícího sáčku. Lze použít libovolný druh masa, raději malinko tučnější, kýta se mi moc neosvědčila. Do sáčku nasypeme směs koření, kterou si vytvoříme podle chuti - já používám 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky tymiánu a 1/2 lžičky rozmarýnu (sušené i čerstvé), nebo použijeme nějakou koupenou směs na vepřové maso, grilovací koření atd. Cibuli, cuketu a rajčata si nakrájíme na kostičky - klidně na větší, vložíme také do sáčku a zalijeme vodou, případně vývarem. Pečeme v zavázaném sáčku podle velikosti masa cca 60 minut. Pak opatrně maso vyjmeme (pozor ze sáčku bude unikat horká pára) a naporcujeme. Štávu si přelijeme do kastrůlku a upravíme. Můžeme ponechat tak jak je, nebo propasírovat či rozmixovat, podle potřeby dochutit nebo zahustit. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |26. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Jan |24. května 2013
Recept vypadá zajímavě, každopádně jej vyzkouším. díky. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!