Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pečeně v bylinnkovém lůžku

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Česnek oloupeme a prolisujeme.Vepřovou pečeni omyjeme a osušíme.Svrchu do ní nožem uděláme několik mělkých zářezů tak,aby vznikla mřížka.Osolíme jí ,opepříme a potřeme česnekem.Pečeni poklademe snítkami rozmarýnu i šalvěje a pak převážeme nití,aby bylinky během pečení nepadaly dolů.Cibule oloupeme,nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme na dno pekáče.Na ně položíme připravené maso.Pečeni potom posypeme rozdrcenými hřebíčky,pokapeme olejem a podlijeme asi 100 ml vody.Pečeme v troubě při 180 stupních asi 90 minut.Během pečení jí přeléváme bílým vínem a výpekem podle potřeby podléváme vodou.Zhruba 10 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu v troubě na 220 stupňů.pečeni posypeme nahrubo nastrouhanou citrónovou kůrou a dopečene dozlatova.Výpek slijeme do kastrůlku a rozpustíme v něm máslo.Zaprášíme ho hladkou moukou a podle potřeby zředíme vodou.Šťávu asi 5 minut povaříme.Podáváme s brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

i |24. srpna 2013
fajn Odpovědět
jobovab |24. srpna 2013
chutné Odpovědět
milmach |24. srpna 2013
dobré Odpovědět
-1 |23. srpna 2013
jooo Odpovědět
q |23. srpna 2013
za 1 Odpovědět
H-D |23. srpna 2013
parádní Odpovědět
Lenny |23. srpna 2013
hmmm Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!