Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pečeně s ovocem a hruškovou omáčkou

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Vepřovou pečeni vcelku propíchneme nožem uprostřed a vařečkou zvětšíme otvor. Do tohoto otvoru pomocí vařečky zasouváme na poloviny nakrájené švestky. 2) Maso osolíme, okmínujeme a potřeme olejem. 3) Cibuli, česnek a celer nakrájíme na kusy, přidáme zbytek švestek a vše dáme do pekáče. Na to položíme maso, trochu podlijeme a pečeme 15 minut na 220 °C a poté přilijeme džus a vývar a pečeme asi hodinu na 175 °C. Poléváme výpekem, můžeme podlít vodou. 4) Poté dáme maso stranou, výpek propasírujeme, nakrájíme hrušku na kostky a chvíli ji povaříme ve výpeku. Případně dosolíme. 5) Maso podáváme nakrájené na plátky, polité šťávou, například s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |10. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
chuťovka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!