Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová kýta na smetaně

Autor receptu: kbelous (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si vezme halalí zeleninovou směs, dáme ji do hrnce a přidáme k tomu převařenou vodu -> takovouto směs necháme chvíli uležet (pokud je čas tak nejlépe přes noc). Maso dáme do hrnce a zalije se to směsí uvedenou výše - v takovém množství, aby maso bylo v této směsi ponořeno. Necháme vařit -> až je maso měkké, tak se maso vytáhne a nakrájí se po vláknech. Vezmeme máslo a kousek sádla - zasypeme trochou hladké mouky a uděláme jíšku - to se nechá udělat do růžova. Jíšku zalijeme trochou vody a cca 0,5 l mléka - necháme povařit. Přidáme nálev z halalí, který zbyl po vyndání masa (pokud tam jsou velké kousky zeleniny, tak pomixujeme). Pokud bude omáčka dost řídká, tak ji trochu zahustíme Vmícháme celou smetanu ke šlehání Podle chuti vmícháme zakysanou smetanu. Pro dochucení můžete přidat i trochu svíčkové ze směsi v sáčku (omáčka se tím trochu osladí) . Dochutíme solí dle svého vkusu. Maso s omáčkou podáváme s knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dajul |11. února 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!