Staňte se našimi fanoušky na:

Vesnická vaječná tlačenka

Autor receptu: Lucie Dubská (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli a salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z moravanky vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Nálev si dáme stranou. Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs osolíme, opepříme a přidáme hořčici s majonézou. Směs promícháme. Připravíme si nálev. K nálevu z moravanky přidáme asi 150 ml vody, masox a necháme přejít varem. Pak přidáme želatinu na vaječnou tlačenku, vodu a rozmícháme. Nálevem zalijeme vaječnou hmotu, promícháme a vlijeme do srnčího hřbetu nebo jiné nádoby podle toho, jaký má mít vaječná tlačenka tvar. Vaječnou tlačenku z moravanky necháme v lednici ztuhnout. Ztuhlou vaječnou tlačenku servíruje podle chuti, zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |13. srpna 2013
nádhera, jako namalované, 1++ Odpovědět
mikotka |12. srpna 2013
dělám Odpovědět
jobovab |12. srpna 2013
dobré Odpovědět
david.kruml.1 |11. srpna 2013
je skvělá Odpovědět
oliv |11. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
teufel|14. března 2015
Jeden kus majonézy, tak to mě moc neříká. :-( Kolik je to gramů? Odpovědět
michaela dubská 111|15. srpna 2013
dobré Odpovědět
michaela dubská 111|15. srpna 2013
1******* Odpovědět
michelle4|12. srpna 2013
vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!