Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční sekaná

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nakrájíme rohlíky a namočíme je do studené vody. Cibuli nakrájíme, petrželku nasekáme a připravíme si papriky. Sýr nakrájíme na plátky, sezam opečeme nasucho. Mleté maso prohněteme s vejci, vymačkanými rohlíky, cibulí, hořčicí a petrželkou - osolíme, opepříme. Třetinu masa položíme do pekáčku, na ně poklademe plátky žluté papriky a sýr feta. Přikryjeme druhou třetinou masa a tu obložíme červenou paprikou. Přiložíme třetí vrstvu masa a sekanou vytvarujeme do oblého tvaru. Posypeme sezamem a pečeme v předehřáté troubě 45-50 minut při 180°. Očištěný pórek nakrájíme a vaříme asi 3 minuty v osolené vodě, pak ho smícháme s rajčátky a olejem, zeleninu přidáme k sekané asi 5 minut před koncem pečení. Jako přílohu můžeme podávat pečené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
aťka |3. března 2013
hezky barevná sekaná. Odpovědět
Bábrle Inka |3. března 2013
Moje švagrová sekanou pro jistotu podlévá troškou vody,aby se nepřipekla. Mě se to ale zatím nestalo. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!