Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční cupcakes s krémem a ganache

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

CUPCAKES - 12 kusů 225g másla, 4 vejce, 225g cukru krupice, semínka z 1/2 vanilkového lusku, 225g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli Máslo a vejce necháme ohřát na pokojovou teplotu. Do formy na muffiny dáme papírové košíčky. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a semínky do hladké, skoro bílé pěny. Vajíčka prošleháme vidličkou v misce, na mixéru nastavíme vyšší otáčky a vejce postupně zašleháme do másla. Pokud by se začala srážet, přidáme lžíci hladké mouky a dál šleháme. Mouku prosejeme s práškem a solí. Šlehač dáme na nižší otáčky a po třetinách vešleháme do máslové hmoty. Těsto dáme do cukrářského sáčku a naplníme košíčky do 2/3. Pečeme 15-20 minut a ozdobíme bílkovomáslovým krémem, ganache a sirupem. BÍLKOVOMÁSLOVÝ KRÉM 3 bílky, 230g másla, špetka soli, gelové potravinářské barvivo, 1/2 vanilkového lusku, 165g cukru krupice Vejce a máslo necháme ohřát na pokojovou teplotu. Bílky se solí, barvivem a cukrem dáme do mísy a ve vodní lázni za stálého míchání pomalu zahříváme, až se cukr rozpustí. BÍLKY NESMÍ PROJÍT VAREM! Hmotu vyšleháme na tuhý sníh a postupně zašleháme změklé máslo. Nakonec ještě do krému vešleháme semínka vyškrábnutá z lusku. ČOKOLÁDOVÉ GANACHE 150ml smetany 30%, 20g glukózy, 200g čokolády aspoň 53% kakaa Do hrnce dáme smetanu a glukózu, přivedeme skoro k varu. Nalámanou čokoládu v misce zalijeme horkou smetanou a necháme rozpustit. Šleháme metlou, až je ganache lesklá a hladká. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu do tuhosti měkkého másla. SIRUP NA POTŘENÍ 60g cukru krupice, 60ml vody Vodu s cukrem svaříme v kastrolku. Dochutit můžeme vanilkovým extraktem (při vaření přidáme 1/2 lžičky), kávou (1 lžička instatní kávy) neo citronem (60ml citronové šťávy. VAJÍČKA NA OZDOBU Vajíčka si uděláme z fondánové hmoty nebo marcipánu, k obarvení použijeme potravinářské barvivo, které do hmoty rovnoměrně zapracujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!