Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční pomerančový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čokoládu na vaření nastrouháme na jemném struhadle. Jeden pomeranč důkladně omyjeme a kůru nastrouháme. Máslo, cukr krupici a vanilkový cukr, žloutky pečlivě ušleháme. Potom po částech zašleháváme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta. Dortovou formu vymažeme polohrubou moukou a vlijeme do ní polovinu těsta. Posypeme najemno nastrouhanou čokoládou a kůrou z pomeranče. Přelijeme zbylým těstem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°, pečeme asi 35 minut. Polevu si připravíme z přesátého moučk.cukru, 2 lžic pomeranč.šťávy a jedné až dvou lžic vody. Vše třeme v porcelánové misce tak dlouho, až poleva zbělá a zhoustne. Je-li příliš řídká, přidáme ještě trochu cukru - pokud je naopak moc hustá stačí jí zředit vroucí vodou. Vychladlý dort polevou přelijeme a ozdobíme plátky pomeranče (můžeme ještě přizdobit mandlemi). Dort necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |4. června 2013
ten bych mohla nejen na vánoce Odpovědět
klara4 |12. února 2013
zajímavý Odpovědět
liza |7. ledna 2013
vypadá dobře Odpovědět
janka.porubanova|25. března 2013
mnam Odpovědět
Šmudla|8. prosince 2012
mnˇam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!