Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční jahelník - recept z r. 1900

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Spaříme jáhly, pak je vhodíme do vařící vody, krátce povaříme a scedíme. Scezené jáhly dáme vařit do 3/4 litru mléka, ve kterém jsme rozpustili máslo, cukr a špetku soli. V jiném kastrůlku uvaříme ve vodě sušené houby, ve větší misce rozmícháme osolená vajíčka se zbytkem (1/4 litru) mléka. Jáhly promícháme s uvařenými houbami, rozinkami a ořechy, přidáme na kostičky nakrájené žemle a nalijeme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme vaječnou směsí a pečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Monique |10. prosince 2013
mňam Odpovědět
Bábrle Inka |11. listopadu 2013
může být dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!