Staňte se našimi fanoušky na:

Vánoční figurky - původní recept kolem r. 1880

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Upraví se těsto z 1/2 kg mouky, 38 dkg tlučeného cukru, 25 dkg másla, 5 g uhličitanu amonnatého, trochu tlučeného cukru, na němž byla utřena citronová kůra, 1 lžička tlučené skořice. Těsto se vypracuje a uloží na půl dne do studena. Druhého dne se vyválí na placku asi půl cm tlustou a pomocí různých tvořítek se vykrajují z něho figurky, jež se potřou žloutkem, posypou krupičným cukrem a pekou do bledožluta.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |2. února 2015
Uhličitan amonnatý (amonný) je kypřící prostředek. Vlastně dnešní Amonium, čili cukrářské droždí. V současnosti se dá koupit v drogerii. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!