Staňte se našimi fanoušky na:

Vajíčková mozaika

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dáme vařit vejce, do měrky nalijeme 4 dl vody. Polovinu nalijeme do kastrůlku, vložíme kostku masoxu, do druhé poloviny namočíme želatinu. Do mísy vyklopíme pomocí stěrky majonézu. Pokud máte doma Moravanku nebo Hradišťanku, vyklopíme ji i s nálevem k majonéze, velké kusy pokrájíme. Pokud nemáte sterilovanou zeleninu, pak mrkev a celer na kostičky povařit ve vodě s trochou soli, octa a cukru. Nalít do majonézy i s nálevem, přidat ostatní zeleninu, pepř, nakrájené okurky, nožičky oloupaného párku na půl a pak přes. Vejce oloupeme a protlačíme je mřížkou na bramborový salát. Masox dáme vařit jen k varu, pak vypneme a rozpustíme v něm želatinu. Necháme zchladnout a rychle zamícháme do směsi. Nalijeme do vodou vypláchnuté formy či forem a necháme v lednici ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!