Staňte se našimi fanoušky na:

Vafle s ovocem na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

RYBÍZOVÉ 300g hladké mouky, 200g špaldové mouky, 400g zakysané smetany, 10 vajec, 250g Stella extra, 100g cukru, 2 vanilkové cukry, 1/2 prdopeč, špetka soli, olej na vaflovač, červený nebo černý rybíz; Na šlehačku: 260ml šlehačky 33%, 200g rybízu, 100g cukru Stellu nakrájíme na kousky a necháme změknout v míse, pak přidáme oba druhy cukru, vejce a špetku soli a vše utřeme do pěny. Přidáme do ní kysanou smetanu a obě mouky s práškem do pečiva, promícháme na hladké těsto a to necháme odpočinout. Pokud je těsto moc husté, zředíme ho smetanou. Kuličky rybízu rozmačkáme na kaši, posypeme cukrem, podlijeme trochou vody a za občasného promíchání rozvaříme. Rybízovou směs přecedíme, šťávu ještě krátce povaříme až zhoustne a necháme vychladnout. Vaflovač necháme rozehřát, plotýnky potřeme olejem a na spodní část nalejeme naběračkou těsto, přiklopíme víko a upečeme. Stejně připravíme všechno těsto, vafle uchováváme v teple. Vychlazenou smetanu našleháme do polotuha (tak aby držela tvar) a vmícháme vy chladlou šťávu, důkladně promícháme. Na vafle dáme kopeček šlehačky a kuličky rybízu, nakonec pocukrujeme. ANANASOVÉ 65 g másla, lžící strouhaného kokosu, 25g cukru, dřeň z vanilkového lusku, 2 vejce, 75 ml mléka, 50ml Coconut Kiss, 125g polohrubé mouky, půl lžičky kypřícího prášku, půlka ananasu, tuk do vaflovače, moučkový cukr, 4 kopečky zmrzliny, 4 lžíce kokosových lupínků Máslo utřeme do pěny se strouhaným kokosem, cukrem a vanilkovou dření. Pak zašleháme jedno po druhém vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva, mlékem a Coconut Kiss, zamícháme do pěny. Oloupaný ananas nakrájíme na plátky. Ve vaflovači upečeme z těsta vafle a ještě teplé je posypeme moučkovým cukrem, dáme je na talíře s ananasem a posypeme kokosovými lupínky. Nakonec přidáme kopeček zmrzliny JAHODOVÉ 300 g jahod, 4 žloutky, 4 bílky, 250g Stella extra, 100g cukru, 2 vanilkové cukry, špetku soli, 250g špaldové polohrubé mouky, 250ml mléka, tuk na pečení, 250ml zakysané smetany, 200ml smetany 33%, moučkový cukr Několik jahod odložíme stranou na ozdobu. Zbytek nakrájíme, polovinu rozmačkáme na pyré. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny, jeden po druhém zašleháme žloutky. Střídavě přidáváme mouku a mléko, promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Vaflovač zahřejeme a potřeme tukem, naplníme těstem a pečeme dozlatova. Ušleháme smetanu a zbylý vanilkový cukr dotuha. Opatrně vmícháme rozmačkané a nakrájené jahody. Upečené a ještě teplé vafle pocukrujeme, přidáme jahodovou šlehačku a celé jahody.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!