Staňte se našimi fanoušky na:

Výborné vepřové ledvinky s rýží

Autor receptu: Gabrielag (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ledvinky si den předem (nebo alespoň přes noc) pořádně omyjeme pod tekoucí vodou, poté je podélně rozpůlíme ( z Kauflandu bývají naříznuté) a odstraníme bílé kousky vaziv a močovodů. Nakrájíme na malé kousky a dáme do ledničky do uzavíratelné misky s mlékem, aby byly celé ponořené. Někdo si druhý den ledvinky 2x až 3x ještě povaří v čisté vodě a pak teprve dusí, já to nedělám. Druhý den opláchneme ledvinky několikrát pod tekoucí vodou a necháme na sítku okapat. Nakrájíme si na drobno cibuli a slaninu. Na studenou pánev dáme máslo, cibuli a slaninu, do té doby, až cibulka nezhnědne. Pak přidáme ledvinky a orestujeme je. Až získají barvu, zalijeme teplou vodu, přidáme kmín, pepř, majoránku a česnek a dusíme vše pod pokličkou. Tak 45 minut, a během dušení kontrolujeme a přidáváme vodu. Až jsou ledvinky měkčí, nyní můžeme přidat sůl (před samým závěrem, aby neztvrdly) a přidáme lžičku octa a povaříme. Přidávám 2 lžičky octa, pro získání lepší chuti, ale vyzkoušejte, jak vám to bude vyhovovat - ještě přidávám i česnek a přísady, které jsem dávala na začátku a zahustím hotovou jíškou. Jako příloha se hodí rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |13. května 2014
dobrá klasika Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!