Staňte se našimi fanoušky na:

Výborná domácí Lučina

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oba jogurty smícháme se šlehačkou a dle chuti osolíme. Na hrnec umístíme plastový cedník, vyložíme plátýnkem a vlijeme připravenou hmotu. Vložíme do lednice na 24 hodin a necháme odkapávat syrovátku. Poté vyklopíme z cedníku do připravené nádoby, ve které budeme Lučinu skladovat. Lučina je výborná a vyjde nám mnohem levněji než ta kupovaná. Z odkapané syrovátky si můžeme udělat zdravý koktejl, když ji naředíme půl na půl s mlékem, rozmixujeme s ovocem a trochou cukru nebo medu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

misa.svubova |13. února 2014
určitě zkusím, Lučinu miluju.. Odpovědět
damanas|15. dubna 2014
Právě jsem ji udělala, ale šlehačku jsem si ušlehala do polotuha, pak přidala jogurt a ještě lehce projela mixérém. Lučina je výborná, lehká, nadýchaná. Odpovědět
dinulinka|25. února 2014
ukládám a vyzkouším...dobrý tip Odpovědět
můra|17. února 2014
výborné-dělávám 1++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!