Staňte se našimi fanoušky na:

Trhanec od císaře

Autor receptu: annie (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozšleháme mléko, žloutky se solí a vanilkový cukr. Přimícháme polohrubou mouku a přidáme rozinky, které jsme nakrátko namočili do teplé vody a osušili. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, který vmícháme do těsta. Máslo si rozehřejeme v pekáčku a těsto do něj nalijeme. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 minut. Po 20ti minutách vyndáme z trouby a těsto natrháme na větší kousky, obrátíme a znovu dáme péct po druhé straně. Trhanec dostatečně posypeme moučkovým cukrem. Cukr by se měl v pekáčku ještě trošku roztavit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!