Staňte se našimi fanoušky na:

Teplý salát s křepelčími vajíčky

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do studené vody dejte na dvě minuty vařit vajíčka. Pak je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Mezitím připravte zálivku: do skleničky dejte citronovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř a vidličkou dobře prošlehejte. Propranou salátovou směs rozložte na talíř, přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Na středním ohni opékejte na pánvi šest až osm minut slaninu tak, aby zhnědla a zkřupavěla – občas ji otočte. Vyndejte ji z pánve a slijte část oleje – asi tři lžičky nechte v pánvi. Osmažte na něm dokřehka cibuli nakrájenou na nudličky – trvá to pět až sedm minut. Přidejte rajčata, druhou polovinu octa a špetku cukru. Ohřívejte asi dvě minuty. Slaninu s cibulí a rajčaty rozložte na salát a nakonec přidejte i oloupaná a rozpůlená vajíčka. Hezky všechno nazdobte a podávejte s čerstvými tousty a máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |22. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!