Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí na smetaně

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky široké asi 1cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci přepuštěného másla a telecí na něm smažíme zhruba 5-6min. Potom maso vyjmeme z pánve. Zbytek přepuštěného másla rozpálíme v pánvi a osmahneme na něm cibulku. Zaprášíme moukou a podlijeme brandy. Zalijeme telecím fondem a necháme projít vařem. Omáčku ještě asi 15min. povaříme na mírném ohni. Do omáčky vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Maso ještě dalších 5min. ohříváme v omáčce. Ragú ozdobíme větvičkou čerstvého pepře a podáváme. Jako příloha se hodí divoká rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!