Staňte se našimi fanoušky na:

Tátova rajčatová polévka

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Dužinu pak nařežeme na kostičky. Cibuli nasekáme najemno, rozpustíme tuk a orestujeme ji spolu s rajčaty. Přilijeme 700 ml vody, krátce povaříme a přimícháme rajčatovou omáčku v prášku. Za stílého míchání minutu mírně vaříme a nakonec zjemníme smetanou. Artyčoky riozkrájíme, kerblík nasekáme. Artyčoky s olivami dáme do polévky a prohřejeme. Nakonec posypeme kerblíkem a dochutíme solí a pepřem. Rada: Máte-li radši polévku hustší, můžete do ní přidat uvařenou rýži nebo kousky kuřecího masa. Můžete ji posypat strouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |19. září 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!