Staňte se našimi fanoušky na:

Tátova cizrna

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

POMAZÁNKA 130g cizrny, 40g citronové šťávy, 40g česneku, 20g nakládaných červených feferonek, 20g lněných drcených semínek, 10g petrželky, mletý barevný pepř, sůl Přes noc namočíme cizrnu do studené vody, pak uvaříme doměkka a osolíme. Přidáme citronovou šťávu, prolisovaný česnek, opepříme a dosolíme, rozmixujeme na kaši. Pomazánku posypeme lněným drceným semínkem (nebo sezamovým) a ozdobíme červenými feferonkami a petrželkou. SALÁT 200g cizrny, 150g uzeného masa, 250g nakládaná loupaná rajčata, 1 červená cibule, 10g sezamového oleje, směs bylinek podle chuti, kmín, tymián, sůl, ledový salát Přes noc namočíme cizrnu do studené vody, pak uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a zpěníme v pánvi na oleji, přidáme kousky uzeného masa nebo uzené šunky a restujeme asi 3 minuty. Do pánve přidáme na kousky nakrájená rajčata a restujeme dalších asi 5 minut. Nakonec ochutíme tymiánem, okmínujeme a osolíme, promícháme s cizrnou a bylinkami. Salát se jí teplý s listy ledovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!