Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohový dezert s hruškami a vanilkou

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto a vtlačíme ho do vymazané a vysypané koláčové formy, mírně vytáhneme přes okraje. Těsto na spodku několikrát propíchneme vidličkou a zlehka vysypeme strouhankou. Vejce s cukrem vyšleháme, vmícháme Lučinu (případně tvaroh), obě smetany, dál ochutíme hruškovicí a vanilkovou trestí. Náplň nalijeme na těsto a dáme zapéct na 10 minut při 175°C. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Oloupanými a rozpůlenými hruškami bez jádřince poklademe vrch koláče (krájenou stranou). Pak dejte znovu do trouby a pečete dalších 10-15 minut. Hotový moučník nechte vychladnout na mřížce a přetáhněte potravinovou fólií. Dejte do lednice, aby náplň úplně ztuhla (nejlépe přes noc).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Persefona |7. listopadu 2014
vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!