Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohová buchta s hlívou

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 4 bílky
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 4 žloutky
  • pomerančová kůra (z 1 pomeranče)
  • 200 g cukru krupice
  • 200 g másla (rozehřáté)
  • 4 lžíce dětské krupičky
  • 4 vrchovaté lžíce hlívy ústřičné (sušená drcená)
  • asi 3 lžíce třešní (kandovaných) nebo goji
  • 1 kg tvarohu

Pracovní postup:

Všechno až na bílky a kypřícího prášku dejte do velké mísy a promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zapracujte do připravené hmoty. Nakonec vmíchejte (rychle) prášek do pečiva. Pečte asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Krájejte až po úplném vychladnutí. Info: Pokud nemáte po ruce kandované ovoce, můžete klidně dát rozinky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |11. srpna 2016
Byla jsem překvapená jak je dobrá. Nikdy jsem "houbovou" buchtu nejedla. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!