Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohová buchta bez těsta

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

"Těsto": 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva Nádivka: 3 tvarohy v kostce (ne vanička), 3 celá vejce, 350ml mléka, cukr - dle chuti (spíš aby to bylo sladší), 25ml rumu, 1 vanilkový pudink a může být i citrónová kůra... Vršek buchty poklademe plátky másla nebo Hery. Suroviny na "těsto" smícháme (bude to sypká hmota). Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky tvarohu. Pokud budete nádivku dělat z tvarohu v krabičce, tak ho bude méně. Do tvarohu můžeme přidat i ovoce. "Těsto" si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery (asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý. Do druhého dne se buchta uleží, tvaroh ztuhne. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

K.Vladka|3. března 2017
ukládám Odpovědět
magic11|19. července 2013
mňamková rychlovka, taky ji dělám :-) Odpovědět
majka231|12. května 2013
zkusim vypadá báječně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!