Staňte se našimi fanoušky na:

Srnčí kýta

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Opláchnuté maso pečlivě odblaníme, naklepeme,ve směru masových vláken protkneme klínky slaniny, pevně omotáme motouzem tak, aby mělo tvar válečku, osolíme je a necháme chvilku odležet. Cibuli pokrájenou na plátky zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme maso, podlijeme je trochou vývaru z masoxu a dusíme pod pokličkou v troubě. Při dušení je obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem. Když je maso napůl dušené, přidáme koření, kečup, 2 oloupaná kolečka citronu a část vína. Ke konci dušení přidáme do šťávy změklé máslo, které jsme rozetřeli s moukou a rozmícháme je se šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme, přidáme brusinkový kompot (nemáme-li můžeme použít i rybízovou marmeládu), citronovou šťávu, zbylé víno,očištěné pokrájené žampiony a krátce podusíme. Při podání maso ozdobíme kolečky citronu s brusinkami. Vhodná příloha jsou bramborové krokety.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vladenka |12. června 2013
zkusím Odpovědět
Hana S |12. června 2013
supr Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!