Staňte se našimi fanoušky na:

Špekové knedlíky k nakousnutí

Autor receptu: Lucie 9 (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Uzený bůček opláchneme, uvaříme doměkka, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky 2. Slaninu nakrájíme také na kostičky 3. Na pánvičce osmahneme uzené maso spolu se slaninou, pak přidáme housky nakrájené rovněž na kostičky a vše spolu opražíme 4. Hrubou mouku prosejeme, přidáme vejce, sůl, pepř, nakrájenou zelenou petrželku, mléko a vypracujeme řídké těsto, do kterého přidáme uzené maso s nakrájenými houskami a necháme odpočinout 5. Z těsta připravíme kulaté knedlíky, ty vaříme ve slané vodě asi 12 minut 6. Uvařené knedlíky vyjmeme naběračkou a propíchneme vidličkou 7. Servírujeme rozříznuté na půlky a omaštěné sádlem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

můra|23. února 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!