Staňte se našimi fanoušky na:

Španělské kuře

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuře omyjeme, necháme okapat a osušíme (nejlépe papírovými utěrkami, které můžeme vyhodit). Poté kuře rozdělíme na 8 kusů a osolíme. Šunku si nakrájíme na proužky. Papriky omyjeme, zbavíme stopky i jadérek a také nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelenou petrželku hrubě nasekáme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme v horké vodě, oloupeme a opatrně z nich vymačkáme šťávu. Dužinu, která zbude, nakrájíme na kousky. Když máme všechny suroviny připravené, rozehřejeme na pánvi 4 lžíce oleje. Necháme na něm zesklovatět cibuli a polovinu nakrájeného česneku. Poté přimícháme petrželku s rajčaty a ochutíme pepřem a solí. Pánev přikryjeme pokličkou a zeleninu necháme dusit asi 10 minut. Zatím si na zbývající lžíci oleje orestujeme proužky šunky, přidáme kusy kuřete a opečeme je ze všech stran. Ke kuřeti přidáme nakrájenou papriku, zbytek česneku a zeleninovou směs z pánve. Znovu trochu opepříme, přilijeme červené víno, přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Občas všechno promícháme. Jako příloha jsou vhodné třeba opečené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
krásně to vypadá Odpovědět
roxana-zdena |10. března 2013
Vypadá to dobře, dávám do oblíbených. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!