Staňte se našimi fanoušky na:

Španělská česnečka

Autor receptu: Karamelka86 (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

- rajčata na oblé straně nařízneš křížem, spaříš je cca na 5 min. v horké vodě, oloupeš a nakrájiš je menší kousky, (pokud se nemáte náladu se "crcat" s loupáním rajčat, kupte si oploupaná rajčeta v plechu cca 2 plechovky:-)) - bílé pečivo nakrájíš na kosty a na sucho opečeš v troubě - oloupaný česnek rozmáčkneš a jemně nasekáš - v kastrolu rozpálíš olej a pečeš v něm česnek do zlatova, lehce osolíš a trochu opepříš - pak přidáš nakrájená rajčata, vše promícháš, orestuješ cca 3 min a zaliješ to cca 1,5 litrem vývaru anebo horké vody - osolíš, opepříš a vaříš mírným varem cca 15 - 20 min - v misce smícháš vejce se sýrem a hezky to prošleháš - polévku sundáš z plotny a vmícháš do ní prošlehaná vejce se sýrem (kdyby polévka byla moc trpká, tak to spraví lžička cukru) naliješ do talířů, posypeš petržílkou a opečeným bílým pečivem Polévka je silná a vydatná.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!