Staňte se našimi fanoušky na:

Sójový špíz

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Big steaky povaříme 20 minut ve vývaru, zcedíme a vodu zlehka vymačkáme. Vychladlé nakrájíme, (pokud možno) na stejné kousky, promícháme s marinádou a necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat. Pak kousky napíchneme na jehlu (špejli) střídavě s cibulí, kapií a žampiony, opékáme ze všech stran na oleji. Vhodná příloha jsou opečené brambory a tatarská omáčka nebo vařené brambory šťouchané s cibulkou. Marináda: Česnek, sójová omáčka, tabasco, citronová šťáva, pepř, grilovací koření, tymián a trošku oleje. Rada: Pokud si děláme tatarku domácí, 1/2 dávky majolky nahradíme jogurtem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |17. září 2014
Děkuji za odpověď - když píšu recepty tak se musí napsat vše dohromady, ono by nebylo špatné kdyby se to dalo rozdělit na to, co potřebujeme na maso, pak zvlášť na marinádu a pak zvlášť třeba příloha nebo ve vašem případě tatarka. Bylo by to přehlednější a v těle receptu by se ingredience nemusely zase vypisovat... Odpovědět
Rena.KI |15. září 2014
Ano, pochopila. Moc se omlouvám a už jsem doplnila do receptu. Odpovědět
objev |15. září 2014
Sójové maso zbožňuji, určitě vyzkouším. Odpovědět
objev |15. září 2014
Pochopila jsem správně, že marináda je z citronové šťávy, česneku, grilovacího koření, tabasca, tymiánu, pepře a sojové omáčky? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!