Staňte se našimi fanoušky na:

Šneci se švestkami

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozinky zalijte rumem a nechte nabobtnat. Mletý mák povařte 5 minut v jablečné šťávě a odstavte z plotýnky. Přimíchejte k němu máslo, med, rozinky a nakonec vejce. Hotovou náplň nechte vychladnout. Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na osminky. Následně v míse utřete tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem, špetkou soli a vejcem. Pomalu přimíchejte mléko s olejem a přísady rozmíchejte dohladka. Mouku prosijte s práškem do pečiva a vmíchejte do tvarohové hmoty. Vypracujte hladké vláčné těsto. Potom těsto rozválejte na plát 40x50 cm, ten potřetemakovou náplní a poklaďte švestkami. Z delší strany stočte těsto do rolády a ostrým nožem ji nakrájejte na zhruba 2 cm široké plátky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 20 až 25 minut. Hotové nechte vychladnout. Rum s cukrem utřete dohladka na polevu a přendejte ji do mikrotenového sáčku. Ustřihněte růžek a polevou zvýrazněte tvar spirálky. Nechte ztuhnout a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pavlinf |3. června 2013
mnamka Odpovědět
PF*13 |2. června 2013
jistě dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!