Staňte se našimi fanoušky na:

Smetanová piškotová roláda

Autor receptu: Proxi (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, cukru krupice, vajec a prášku do pečiva vyšleháme těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a při 160°C pečeme asi 15-20 minut. Po upečení piškotové těsto i s pečícím papírem srolujeme a necháme chvíli stočené. Asi po 10 minutách rozmotáme, sejmeme pečící papír a necháme vychladnout. Mezitím si smícháme vychlazenou smetanu s vanilkovými cukry (pokud se nám zdá po ochutnání málo sladká, dochutíme krupicovým cukrem). Vsypeme ztužovače a ručním šlehačem vyšleháme dotuha. Naneseme na korpus (asi dvě lžíce krému si necháme na potření povrchu), poklademe plátky kiwi (nebo jiným ovocem, např. jahodami, broskvemi,...) a smotáme. Zbytkem náplně potřeme povrch stočené rolády a posypeme kokosem. Před podáváním necháme vychladit, alespoň hodinku, dvě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jindriska8 |21. září 2014
Rolády máme rádi! Odpovědět
HaBo |27. února 2014
uloženo :-) Odpovědět
Aidel |24. února 2014
Ukládám Odpovědět
Y |16. února 2014
1++ Odpovědět
Proxi |16. února 2014
Nedoporučuji rolády krájet hned po zabalení... mám zkušenosti, že ihned po dokončení nejsou dost vláčné, a špatně se krájí. Lepší je si ty dvě hodinky počkat :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!