Staňte se našimi fanoušky na:

Smažená ryba

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rybu očistíme a ponecháme hlavu i ocas. Na talíři si připravíme těstíčko z ušlehaných bílků nebo vajec, mouky, škrobové moučky, sójové omáčky a oleje. Pokud je těsríčko příliš řídké přidáme trochu mouky. Tybu osolíme, obalíme v těstíčku a smažíme, ze všech stran, v rozpáleném oleji nebo sádle, dorůžova. Mezitím si připravíme ostrosladkou omáčku. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme cukr, zázvor, pálivovu papriku, sójovou omáčku, karamel, citronovou šťávu. Krátce prohřejeme a stáhneme z plotny, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce vývaru nebo vody. Osmaženou rybu polejeme omáčkou a pokapeme ještě olejem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!