Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohový závin

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Broskve si nejprve omyjte, zbavte pecek, spařte a oloupejte. Rozinky přelijte horkou vodou. Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla připravte hladké těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte asi 30 minut odpočinout. Těsto vyválejte na obdelníkový plát silný asi 4 mm. Střed těsta posypejte strouhankou a naskládejte na ni broskve s rozinkami. Ty ještě posypejte cukrem a plátky mandlí. Kratší konce přehněte dovnitř a potřete je rozšlehaným vejcem. Delší kraje těsta přehněte přes ovoce tak, aby na prostředku zůstala přibližně 3 cm široká mezera (broskve by měli být vidět). Aby Vám těsto "nesjelo", pevně je připevněte k broskvím párátky. Pak celý závin potřete rozšlehaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 50 minut. Po upečení ho ještě potřete rozpuštěným máslem a pocukrujte. Nechte asi hodinu vychladnout a zatuhnout. Poté závin nakrájejte na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Aidel |16. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!